opc_loader

NTLog/NTGraph USB

Artikelnr: NTLog/NTGraph

Module NTLog Basic voor de registratie op een USB-stick op de controller van de Nabertherm oven.

 

260,00
(Prijs excl. btw)

De goedkope uitbreidingsmodule NTLog Basic voorziet in de mogelijkheid om procesdata van de controller (P 300/310/330, B130/150/180, C 280) op een USB-stick op te slaan.

Daarvoor zijn de controllers uitgerust met een interface-adapter om een USB stick op aan te sluiten. 

 

Een extra thermokoppels of andere sensoren zijn bij gebruik van de NTLog basismodule niet nodig. Het documenteert gegevens die worden geleverd aan de controller (tijd, segmentnummer, ingestelde temperatuur, actuele temperatuur, vermogen, regelfunctie 1, control functie 2).

 

Het programma van de controller kan op de gebruikelijke manier gestart worden om data te registreren. Dan worden automatisch tot 8 ovenruns worden vastgelegd, zelfs als de USB-stick niet is aangesloten is. Als de USB-stick later ingeplugd  worden de afgelopen alsnog overgebracht naar de USB-stick. Een oude taak wordt overschreen door een neiuwe taak  als het geheugen van de interface module vol is.

 

Vervolgens kan de opgeslagen data (tot 16.000 sets van gegevens, op .csv formaat) worden geëvalueerd door middel van spreadsheetprogramma, bijvoorbeeld MS Excel. De NTLog Basic module bewaart de verschiltijden. Processen worden niet opgeslagen met een absoluut tijdstempel. Informatie over de lading, starttijd en datum moeten worden achteraf toegewezen op de PC (bijv. met de spreadsheet of met de bestandsnamen) door de gebruiker.

 

De USB-interface is gemakkelijk te bereiken en wordt aan de buitenkant van de controller ingeplugd. Voor bescherming tegen data-manipulatie krijgen de bestanden een controlecijfer aan het proces- einde.

 

De uitbreidingsmodule NTLog Basic is een goedkoop alternatief voor de Nabertherm Controltherm MV Software en is ruim voldoende voor de meeste toepassingen. Een gelijktijdig gebruik van de NTLog Basic en Controltherm MV is niet mogelijk.

 

Met NTGraph Nabertherm biedt een gebruiksvriendelijke software voor visualisatie van gegevens die werden gegenereerd vanuit NTLOG. Nabertherm levert deze software tool gratis bij de aankoop van de NTLOG module. Om NTGraph gebruiken dient u MS Excel (versie 2003/2010) te hebben.

 

Na de gegevens invoer genereert NTGRAPH een grafiek, een tabel of een rapport middels een druk op de knop. Een grafiek kan individueel worden aangepast met behulp van een van de 8 vooraf ingestelde ontwerpen. De software is in zeven talen.

Laatst bekeken items