opc_loader

Verassingsoven LV 9/11

Artikelnr: LV 9/11

9 liter, klapdeur verassingsoven 1100 0C

3.870,00
(Prijs excl. btw)

9 liter, klapdeur verassingsoven 1100 0CEen speciale luchtinlaat en afvoersysteem laat een verversingssnelheid van 6x per minuut toe waarbij de binnenkomende lucht wordt voorverwarmd voor een gelijkmatige temperatuur in de gehele oven.

 • Verwarming aan boven- en onderzijde d.m.v. keramische verwarmingsplaten.
 • Verwarmingsplaten zijn bestand tegen rook en spatten en zijn eenvoudig te vervangen.
 • Zeer duurzame vezelisolatie.
 • Dubbele wand voor extra isolatie en lagere buitentemperatuur.
 • Geluidsarme werking en lange levensduur door gebruik van Solid State Relais.
 • B410 controller (5 programma x 4 segmenten en 2 extra uitgangen) met beveiligingsfunctie.
 • Voorzien van klapdeur
 • Maximale temperatuur: 1100°C.
 • Binnendiameter: 230 x 240 x 170 mm
 • 3.0 kW / 1 fase
   

Opties:

 • C450 controller (10 programma's x 200 segmenten en 2 extra uitgangen
 • Over-temperatuur beveiliging voor thermische bescherming klasse 2 in overeenstemming met EN 60519-2. Voorkomt doorstoken bij storing aan de controller.
 • Keramische & metalen ovenplaten, sinterbakjes en hittebestendige kleding (bel voor meer informatie 070-3876800)
   

Beveiligingsfunctie B410 & C450 temperatuur controler:
De controller schakelt de oven uit indien er gedurende drie minuten een temperatuur wordt gemeten die 30°C hoger is dan de maximaal ingestelde temperatuur. Het programma is dan beëindigd en de oven dient opnieuw te worden opgestart.

Over-temperature beveiliging:
Dit is een extra beveiliging waarmee wordt voorkomen dat de oven blijft doorstoken bij een storing aan de B410 of C450 controller. Deze aanvulling is vaak verplicht in laboratoriums.

Controller update:
Indien de gebruikte producten bijzonder veel extra warmte, gedurende langere tijd, veroorzaken tijdens het verassen is het verstandiger om de temperatuur controller te vervangen door een Eurotherm 2416. Deze controller detecteert wel de (tijdelijke) temperatuursverhoging, en geeft hiervoor ook een alarm, maar schakelt de oven alleen uit indien dit is ingesteld door de gebruiker.
Ook bij een defect verwarmingselement of thermokoppel is er een alarm.
De Eurotherm 2416 heeft 4 programma's x 16 segmenten.
 

In onze Webshop staat slechts een kleine selectie van het Nabertherm assortiment. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw toepassing.
Stuur uw informatie per email of bel naar 070-3876800.

Nabertherm service
Buiten de standaard fabrieks garantieperiode van 1 jaar heeft Nabertherm een uitstekende service afdeling waar gedurende zeer lange tijd reserveonderdelen kunnen worden besteld.
De levertijden hiervoor zijn zeer snel en het enige wat u aan ons door hoeft te geven is het type en serienummer van de oven.

Garantie & aansprakelijkheid:
Nabertherm garandeert een goede werking van de oven met inachtneming van standaard industriëel gebruik, evenals voor reserveonderdelen, voor een periode van 12 maanden te rekenen vanaf de dag van levering.
Slijtage onderdelen of beschadigde onderdelen als gevolg van oneigenlijk gebruik, en schade als gevolg van interactie tussen ovenonderdelen en de lading, zijn uitgesloten van de garantie.
Indien de genoemde onderdelen worden gebruikt in de hete oven betreft het een slijtage onderdeel met een verwachtte levensduur die voornamelijk afhankelijk is van de behandeling, de frequentie van gebruik en de werktemperatuur. Een garantie verzoek voor deze onderdelen is daarom uitgesloten.
De garantietermijn voor reparatie en onderhoud is 6 maanden. Leverancier is niet aansprakelijk voor gevolgschade, behalve voor schade onderhevig aan de Europese wet productaansprakelijkheid en richtlijnen, en schade die wettelijk niet kan worden uitgesloten in een contract.

 

Winkelwagen
Promotie
1.550,00 1.400,00
Laatst bekeken items