opc_loader
Welke laboven wordt er gebruikt voor welke toepassing?
Kamerovens 
Kamerovens met luchtcirculatie

Kamerovens van Nabertherm met horizontale luchtcirculatie worden gekenmerkt door hun extreem hoge temperatuuruniformiteit.
Ze zijn daarom bijzonder geschikt voor processen zoals kristalliseren, voorverwarmen en harden. Vanwege het modulaire concept, kan de oven eenvoudig worden uitgebreid met accessoires voor uw toepassing. 
Dit type ovens is leverbaar in  Tmax. 450oC, 650oC en 850oC.

Moffelovens

Dit type oven is zeer veelzijdig en voor algemeen gebruik inzetbaar, op elk project waar hoge temperaturen gewenst zijn. Wordt gebruikt om onder hoge temperatuur materialen als verf en lakken uit te harden. Een moffeloven is zeer breed inzetbaar en de specifieke toepassing wordt mede bepaald door de vele accessoires en uitbreidingen die er leverbaar zijn, zoals verschillende soorten schoorstenen, beschermend-gas units e.d. Wij helpen u graag verder met het samenstellen van de, voor uw toepassing, ideale oven.

Temperatuurbereik 1100oC, 1200oC en 1300oC.

Verassingsovens

Worden gebruikt om materiaal geheel te verassen om hierna b.v. het soortelijk gewicht te bepalen.

Dit type ovens kan worden voorzien van een ingebouwde weegschaal in de ovenbodem. Een schoorsteen is standaard in voorzien.
De lucht wordt meer dan 6 keer per minuut ververst en d.m.v. voor dit proces speciaal ontwikkelde warmteplaten verwarmd.

Buisovens

Worden gebruikt om in een glazen of keramische buis (aluminiumoxide), al of niet met gebruik van beschermgas, zuurstof of onder vacuüm, de reactie van het materiaal na verwarming te analyseren. Buisovens kunnen voorzien worden van meerdere warmtezone’s. Temperatuur afhankelijk van de toegepaste verwarmingselementen en isolatiematerialen. Buisovens en werkbuizen zijn er in vele formaten en uitvoeringen. Zo kunnen de werkbuizen onder vacuüm of met beschemend gas werken.

Temperatuurbereik 1100oC, 1200oC en 1300oC.

Droogovens
Dit type laboven is geschikt voor verschillende toepassingen zoals b.v. drogen, steriliseren of opwarmen met maximaal 300oC.

Vacuümovens 
Dit type oven is typisch voor het lab en is zeer geschikt voor het vacuüm drogen van oxidatie-gevoelige stoffen en thermisch-instabiele producten.

Hoogtemperatuur ovens (HT) / dental ovens zijn compacte ovens met een zeer hoge werktemperatuur.

Vooral bij de productie van gebitsprothesen is een combinatie van een snelle opwarmtijd en afkoeling van belang om snel te produceren met een hoge kwaliteit.

Ook in het lab van andere industrieën maakt men steeds meer gebruik van dit soort hoog-temperatuurovens.  

Incubators
zijn speciaal ontworpen voor incubatie onder zeer stabiele constante omstandigheden in klinische en industriële laboratoria.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • Incubators met natuurlijke convectie (geen ventilator)
  • Incubators met geforceerde convectie (met ventilator)
  • CoIncubators (door hoge vocht en -temperatuursbeheersing zeer accuraat)
Smeltovens 
voor het smelten van non-ferrometalen en legeringen. Zijn uniek in hun soort en bieden veel technische voordelen in een zeer compacte behuizing.
Deze zeer compacte smeltovens worden gebruikt voor vele laboratoriumtoepassingen. Het praktische kantelmechanisme met schokdempers en de schenktuit aan de voorzijde maken exact doseren gemakkelijk bij het uitgieten.
Temperatuurbereik 1000oC, 1300oC en 1500oC.
Hardingsovens

Om extreem zwaar gebruik in het laboratorium te weerstaan​​, b.v. bij thermische behandeling van metalen, is een robuuste isolatie van lichte, vuurvaste, stenen in de ovenruimte een vereiste.

De Nabertherm hardingsovens zijn een perfect-fit om dit probleem op te lossen. De ovens kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan accessoires zoals b.v. atmosfeerkisten voor het werken onder beschermend gas. Ondanks het kleine formaat zijn dit soort ovens perfect te gebruiken in het lab voor harden en gloeien zonder een dure en ingewikkelde inverstering.

Ondanks het kleine formaat zijn dit soort ovens perfect te gebruiken in het lab voor harden en gloeien zonder een dure en ingewikkelde inverstering.